Met buikpijn op de fiets (en het deed mij niets).

Hoe mijn lichaam signalen gaf en ik er niet naar luisterde.

Spanning stapelt zich op

Tijdens mijn transformatie reis van de afgelopen 20 jaar, ben ik tot veel inzichten gekomen. Pijntjes die voor mij normaal waren, maar allemaal signalen van mijn lichaam bleken te zijn. Mijn lichaam liet mij weten dat ik op het verkeerde spoor zat. Maar joh, wist ik veel dat je lichaam zo ingenieus is. Of eigenlijk…. Je buik. Want hoe raar het ook klinken mag. Je buik, de plek vlak boven je navel (Solar Plexus) is DÈ plek waar als eerst spanning wordt waargenomen. Alleen we voelen het niet meer. Ik toen ook niet.

De buikpijn bij kinderen

Jonge kinderen zijn bij uitstek de beste mensen om te laten weten of iets wel of niet goed voor hun voelt. Hier begint zich al het gevoelscentrum te ontwikkelen…. Ik zeg wel eens: het is het begin van het ontwikkelen van hun intuïtie. Het is jammer dat volwassenen daar niet of (te) weinig naar luisteren. Er geen aandacht aan schenken.

Niet alleen bij kinderen.

  • Ben je wel eens verliefd geweest? Herken je nog die vlinders in je buik?
  • Heb je wel eens een presentatie moeten geven wat je spannend vond?Dat geeft weer een heel ander gevoel in je buik. Spanning. Alsof er een steen op je maag ligt. Of juist een kriebelend gevoel omdat je er zo’n zin in hebt.
  • Misschien ben je weleens misselijk van angst geweest.
  • Of misschien ga je met zoveel tegenzin naar je werk, dat je op zondagavond al zo’n rare/nare spanning in je buik voelt.

Allemaal signalen van je lichaam waar mensen geen of weinig aandacht aan schenken. Ik heb dat in het verleden ook gedaan. Ik dacht dat het er gewoon bij hoorde. Kortom. Niet alleen kinderen ervaren buikpijn bij spanning.

Mijn kwartje viel op DIT moment.

In 2016 heb ik voor het eerst de Rites van de Munay-Ki mogen ontvangen. Ik herinner het mij nog als de dag van gisteren. Het was in een tijd waarin ik van dat ‘vervelende’ buikgevoel af wilde. Fysiek was er niets mis met mijn buik, maar wat was het dan wel?

Munay-Ki,

Alberto Villoldo, opgeleid door de sjamanen uit Peru heeft de Rite van de Munay-Ki naar het Westen gehaald. Ook wel ‘Het pad van Liefde’ of  ‘Het pad van Vuur’ genoemd. Dit was bij mij HET moment dat ik mij realiseerde dat ik het niet in mijn fysieke lichaam moest gaan zoeken. Ik mocht ‘Het Vuur’ in mij weer gaan ontdekken.

Met buikpijn op de fiets, dat vertelde mij iets.

Vanaf dat moment ben ik naar de signalen van mijn lichaam gaan luisteren. Was dat makkelijk? Ja, het voelen en luisteren naar de signalen kostte mij geen moeite. Maar mijzelf helen en de besluiten die genomen moesten worden? Dat was andere koek. Ik voelde dat ik bijna dagelijks met buikpijn naar mijn werk ging. Met buikpijn op de fiets, en het deed mij niets. Nou, nu wel.

Van ‘Niet meer’ naar ‘Ja dat wil ik.’

Gaandeweg de periode die daarop volgde werd mij steeds duidelijk wat ik Niet meer wilde. Ja, dat klinkt raar. Maar weet je, ik heb ervaren dat ik eerst moest ontdekken wat mij Niet meer diende, om vervolgens te ontdekken wat ik WEL wilde.

En dat is precies wat de Munay-Ki Rites je kan geven. Ze zet je In je kracht en Op je levenspad!

Cursus:

Is dit iets wat jij ook zou willen ervaren?

Op maandagochtend 7 maart 2022 start de cursus Munay-Ki in Hoofddorp. In 5 maandagochtenden ontvang jij van mij de Munay-Ki rites, krijg je een cursusboek,  MP3 meditaties en ontvang jij jouw eigen Pi-Stone.

Wil jij meer weten over de Cursus Rite van de Munay-Ki. Kijk dan op www.thobien.nl/munay-ki/

Of mail naar hallo@thobien.nl

Urpichay Sonqoy

(met dankbaarheid geef ik je het beste vanuit mijn hart, zodat jij het beste aan anderen kunt geven)