Hoe ontspanningsmassages binnen het dagbestedingscentrum Rozemarijn is ontstaan!

Anita Weerman vertelt tijdens dit interview over het ontstaan van de Hammam. Dit zijn ontspanningsmassages die aan gehandicapten én hun begeleiders gegeven werd. Ik heb er al eens eerder over geschreven. Mijn ervaringen over de de Hammam . Ik was nog werkzaam bij Studio Rozemarijn. Een werkplaatsencentrum waar volwassenen met lichamelijke en /of verstandelijke beperking werken. Ieder had zo zijn eigen aandeel in het arbeidsproces. Maar iedereen is belangrijk in het hele proces!

 

Het ontstaan

Een aantal weken geleden was ik hier aanwezig tijdens de boekpresentatie van het boek ‘Hoe warmte werkt.’ Tijdens deze presentatie vertelde Anita Weerman, antroposofisch verpleegkundige over het ontstaan van de Hammam op Rozemarijn. Inmiddels alweer een aantal jaar geleden. Toch is dit het zaadje geweest van het ontstaan van de Hammam groep.

Anita haar verhaal over het ontstaan intrigeerde mij. Het blijkt dat het niet alleen wat met de kinderen deed, maar ook met de medewerkers. Tijdens haar presentatie vertelde zij over de ‘Kunst van het niet praten.’ Dat is een reden geweest om haar te interviewen. Waarom? Omdat de effecten tijdens en na de Hammam zo prachtig waren, dat ik je dit niet wil onthouden.

 

Luister naar haar verhaal:

(met een heel mooi vervolg voor andere cliënten)

Meer Hammam momenten leren

 

Werk jij met gehandicapten of heb jij zelf een kind met lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen. Zou jij graag meer willen weten over het creëren van Hammam momenten thuis of in de zorginstelling waar jij werkt? Wil jij graag zelf verschillende voet(reflex)-, hand- en hoofdmassages willen leren geven. Een heerlijk voetenbad willen leren geven met veilige essentiële oliën die je hierbij kunt gebruiken.

Neem dan gerust Contact met mij op. Dan kunnen we samen kijken wat ik voor jou/jullie kan betekenen.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *