KIJKEND IN DE SPIEGEL

“Kijkend in de spiegel zie ik de reflectie van mijn Zijn. Geheel open ontvouwt zich de waarheid die mij inzicht geeft in mijn kosmisch bestaan.”

Ik ben Thobien Robberts en van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in spiritualiteit en het leven. De basis heb ik gekregen tijdens mijn opvoeding in een katholiek gezin. Het gevoel van verbonden zijn met God, het grote geheel, Spirit heeft mijn hart dagelijks doen verwarmen. Toch zijn er jaren geweest waarin ik mijzelf op dit gebied heb afgewezen. Jaren waarin ik niet mijzelf durfde te zijn. Angst om afgewezen te worden. Totdat ik 15 jaar geleden op een punt kwam waarin ik mij ongelukkig voelde. Er een grote Onvrede in mij zat. Ik mij af begon te vragen ‘Wie ben ik? Wie wil ik zijn?’ Tijdens deze zoektocht ben ik in aanraking gekomen met andere vormen van spiritualiteit dan ik geleerd had binnen de katholieke kerk. Het is het begin geweest van mijn persoonlijke ont-wikkelings proces. 

THUISKOMEN

Er brak een periode aan van zelfonderzoek en verschillende opleidingen te gaan volgen zoals voetreflexzonetherapie, Reiki, meditatie, mindfulness en de laatste jaren het Inca sjamanisme.

Tijdens het ontvangen van de Rites van de Munay-Ki heb ik mijzelf weer terug gevonden. De energetische zaadjes konden in mij groeien. Het volgen van een moderne sjamanistische energy medicine opleiding heeft mij gebracht waar ik nu sta.

Ik ben weer thuis gekomen.

Wat wil je nog meer over mij weten?

Ik ben 28 jaar getrouwd met John en moeder van 2 prachtige jong volwassen zoons.

MIJN WERKERVARING.

Als verpleegkundige ben ik vanaf 1980 in verschillende gezondheidszorgsectoren werkzaam geweest. Je kunt hierbij denken aan het ziekenhuis, verpleeghuis, thuiszorg en op vele jaren op het consultatiebureau.

De afgelopen 15 jaar geef ik verpleegkundige zorg aan mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. De eerste jaren op een antroposofisch dagbestedingscentrum.

Sinds 5 jaar werk ik als ZZP verpleegkundige met complementaire zorgverlening. Ik verzorg ernstig meervoudig lichamelijk en verstandelijk jong volwassen gehandicapten die nog bij hun ouders thuis wonen.

Daarnaast heb ik verschillende natuurgeneeskundige opleidingen gevolgd. Je kunt hierbij denken aan:

  • Shantala lichaamsmassage.
  • De opleiding tot voetreflexzonemassagetherapeut en ontspanningsmassage.
  • Aromatherapie.
  • Sjamanistische opleidingen.
  • Mindfulness.

Sinds 2 jaar ben ik ook docent basiscursus complementaire zorg. Deze cursus wordt gegeven door de V&VN afdeling Complementaire zorg aan verpleegkundigen en verzorgenden. De afdeling Complementaire zorg geeft meerdere cursussen. Je kunt hiervoor op V&VN afdeling Complementaire Zorg kijken.

“Moeizame wegen leiden vaak naar mooie bestemmingen.”

     Ingspire