De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren;
De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven.

De menstruatiecyclus van 13 manen van een vrouw.

Er is een lijn van vrouwen die zichzelf van het lijden hebben bevrijd. Deze vrouwenlijn wil dat wij onthouden dat de baarmoeder geen plek is om pijn en angst in op te slaan; de baarmoeder is om leven te scheppen en te baren.

Deze vrouwenlijn heeft ons via de wijsheid van de jungle het geschenk gegeven van de 13de rite van de Munay-Ki: de Rite van de Baarmoeder of The Rite of the Womb. Deze rite van de Munay Ki staat volledig los van andere Munay Ki initiaties en kan dus geheel los daarvan ontvangen worden. Vrouwen die de rite ontvangen hebben kunnen deze weer doorgeven aan anderen.

 

The ‘Rite of the Womb’ is krachtig, zacht, liefdevol en boordevol power en creatiekracht. Verwelkom je hardheid en vuur, zachtheid en overgave, je vitaliteit, passie en je visie, en zelfs je verwarring en onzekerheden. Wanneer je ruimte maakt voor jouw kwetsbaarheid ga je het zien als pure kracht. Ook je rouwe en ontvankelijke hart is pure schoonheid.

De vrouwenspirit van de jungle herinnert ons aan deze eenvoudige en essentiële waarheid:

Wijs, zacht, liefdevol en boordevol power en creatiekracht. Veel vrouwen dragen (bewust en/of onbewust) pijn en verdriet van onze moeders en grootmoeders of verwondingen uit dit leven (of eerder levens) waardoor de aangeboren vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren is gegaan. Afstemmen op de kosmische vrouwelijke energie ondersteund je in je helingsproces.

In een cirkel maak je bijvoorbeeld op een natuurlijke manier contact met datgene wat je wilt loslaten. Nadat er weer creatie-ruimte is ontstaan maak je contact met datgene wat je wilt manifesteren. Hierna wordt de Rite overgedragen door de Womb Keeper(s). De Rite is een energieoverdracht vanuit de kosmische baarmoeder via de initiator naar jou. Het ritueel heelt je en laat je herboren worden in schoonheid, kracht en waardigheid van het vrouw zijn.

“Laten we onze baarmoeder helen.
Laten we de baarmoeders van onze moeders, overgrootmoeders, zussen en dochters helen.”

“Soms is de gemakkelijkste weg niet de juiste.”